MEZUNİYET TÖRENİ 2015-2016

29 Haz

Üniversitemiz Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Düzce Valisi adına Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Ayhan Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Altun, protokol üyeleri, davetli konuklar, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri ile basın mensupları katıldı.

Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılında öğrencilerimizi mezun etmekten duydukları gurur ve heyecanı ifade ederek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 1.500’e yakın öğrencimizi geleceklerini kuracakları günlere uğurlarken bununla birlikte gelecek öğretim yılında 7 bin yeni gencimize kucak açacak olmanın telaşı ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

Üniversitemizin kuruluşundan bu güne kadar; Bölgemizin ve Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak projeler geliştirdiğini, lisansüstü tezler üreterek sorunlara gerçekçi çözümler ürettiğini ve değer üretmeye devam ettiğini vurgulayan Rektörümüz, “‘En büyük değerimiz öğrencilerimizdir.’ anlayışı ve her zaman herkese açık kapı yaklaşımı ile birçok başarıya imza atıyoruz. Açıklanan 2016 yılı başarı sıralamasında, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında yine birinciyiz. Genel sıralamada da geçen yıl üçüncü sırada yer alırken bu yıl ikinci sıraya yerleştik. Akademik teşvik bazında yapılan sıralamalarda ise eski, köklü ve kurumsallaşmasını tamamlamış pek çok üniversiteyi geride bırakmayı başardık. Ülkemiz çapında işletme/iktisat fakülteleri arasında 4., sağlık bilimleri alanında da 3. olduk. Bu gurur öğrencilerimizin, ailelerimizin, tüm mensuplarımızın ve Düzce’nindir.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Üniversitemiz Türk Halk Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Topluluğu tarafından gerçekleştirilen halkoyunları gösterisi, ilgi ve beğeniyle takip edildi. Halkoyunları gösterisinin sonrasında, lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrencilerimiz için hediye ve plaket takdim törenine geçildi.

2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen halk oyunları gösterilerinin ardından Üniversitemiz Ortak Yaşam Alanı’nda verilen iftar yemeği ile birlikte son buldu.

Düzce Üniversitesi olarak, mezun öğrencilerimizi ve ailelerini kutlar, bundan sonraki yaşamlarında başarılarının devamını dileriz.